Geen ‘nee’ durven zeggen

Ja zeggen tegen een ander is nee zeggen tegen jezelf. Leer je eigen grenzen bewaken want in no time wordt je overvraagd!Heb jij dat ook? Altijd maar willen ‘pleasen’ en de ander tevreden stellen? Een ander willen helpen ook als het eigenlijk niet goed voelt?

coachtandem laat je genieten van de natuurVoor een keer is dat niet erg, maar als je jezelf structureel tekort doet gaat zich dat op den duur wreken. En, in een werksituatie waarbij jij geen ‘nee’ tegen collega’s of je baas durft te zeggen, gaat dat ten koste van jouw ‘eigenlijke’ werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Bewustwording maakt ‘nee’ zeggen makkelijker

Natuurlijk doe je graag wat voor een ander. Dat hoort ook. Het gaat erom wanneer is het teveel? Hoe zorg je goed voor jezelf en kun je er ook voor de ander zijn. Want dit is absoluut mogelijk.
Door coaching wordt je je bewust van wat belangrijk is voor jouw welzijn. Wanneer voelt iets doen voor een ander prettig, en wanneer wordt je ‘overvraagd’. Dan is het niet meer goed voor jou. Als je dit duidelijk kunt voelen, dan wordt het ‘nee’ zeggen een stukje makkelijker. Je weet immers wat de keerzijde is als je toch ‘ja’ zegt.

In dit leerproces kan bureau beeker jou helpen. Je word je bewust wat belangrijk is voor jou en jouw welzijn en hoe je dat meer gebalanceerd kunt inzetten voor jou én de ander.
Nee zeggen is echt te leren!

Lees ook De juiste coaching bij werkgerelateerde problemen