Burn-out, oververmoeid, overspannen?

  • illustratieEven vermoeid opstaan als dat je naar bed gaat
  • Blijven piekeren en slecht slapen
  • Steeds meer chaos in je hoofd
  • Verminderde concentratie
  • Nergens zin of energie voor hebben
  • Depressieve gevoelens
  • Extreme onzekerheid of faalangstig

Kloppen de signalen? Burn-out of overspannen?

Herken jij een of meerdere toestanden uit bovenstaand rijtje bij jezelf? Dan heb je misschien te maken met een burn-out. Of je bent echt zwaar oververmoeid en overspannen. Het beste dat je kunt doen is zo snel mogelijk een afspraak maken met je huisarts. Dit is de aangewezen persoon om met jou samen te kijken wat er aan de hand is. En afhankelijk van de diagnose zul je dan samen met de arts bekijken hoe je kunt gaan herstellen en of je eventueel medicatie of andere ondersteuning nodig hebt.

Fysiek én mentaal probleem

Naast het fysieke aspect van een burn-out (extreme vermoeidheid) heb je meestal ook te maken met een mentaal probleem. Het gepieker dat je niet kunt stoppen of bepaalde negatieve gedachtenpatronen. Op het moment dat je fysiek weer wat sterker bent, kun je ook gaan werken aan je mentale herstel. bureau beeker kan je hierbij helpen.

Wat is de oorzaak van de burn-out?

Allereerst gaan we binnen het coachingstraject op zoek naar de oorzaak van de burn-out. Waar ging het mis? Als we de oorzaken in kaart hebben gebracht kijken we naar mogelijke gedragsveranderingen of externe factoren die een burn-out in de toekomst kunnen voorkomen. Ook kijken we uiteraard naar het gevoel wat er aan ten grondslag ligt.

Constructieve begeleiding naar een betere conditie

bureau beeker helpt je structuur en begrenzing aan te brengen in je dagelijks leven voor een betere mentale en fysieke conditie. Ook werken we aan een hernieuwd (positief) zelfbeeld en leer je weer te luisteren naar je lichaam en gevoel. Aan het eind van het coachingstraject ben je in staat om vanuit je eigen kracht de juiste keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen.

Niet zo een makkelijke prater? Behoefte aan fysieke inspanning? Lees meer over de coachtandem!
Lees ook Coaching bij werkgerelateerde problemen